Det kan være svært at afgøre, hvad det billigste kviklån på nettet er for dig. Men konkrete tips kan guide dig på vej – og så er det vigtigt at huske, at det bedste online lån for andre, er måske ikke det bedste for dig. Alle har forskellige økonomi, derfor findes der forskellige lånevilkår.

Gode tips til at optage kviklån online

Man hører ofte, at ”man skal se sig for”, når man låner online – men hvad er det egentlig man skal se efter? Det er nogle få, men ganske afgørende ting, der er relevante at kigge efter, når du vælger at optage nye kviklån online.

Tjek prisen på ÅOP

Det er et lovkrav, at alle låneudbydere inden lånet tilbydes, oplyser om de samlede årlige omkostninger. Dette sker i procent og forkortes til ÅOP – årlige omkostninger i procent. Dette er reelt set den samlede årlige pris på lånet. Jo højere ÅOP, jo dyrere lån.

Pas på med for høje afdrag

Selvom du måske vælger et online lån, der har afdragsfrie måneder i begyndelsen, er det vigtigt ikke at vælge en lån med for kort løbetid. En kort løbetid – det vil sige tilbagebetaling over en kort periode – betyder som regel højere afdrag, og det giver større risiko for, at du kan få problemer med tilbagebetaling.

Husk: Du kan altid betale ud

En ting mange ikke ved, når de optager et kviklån er, at du – som ved alle lån – altid har muligheden for at betale hele lånet ud før tid. Det er det, der sker, hvis du eksempelvis vælger samlelån – her betaler det nye samlelån gamle lån ud for at samle hele gælden ét sted. Dette er endnu en grund til ikke at sætte dig selv for hårdt med høje afdrag.

Hvad er det bedste lån?

Når du har ”set dig godt for” med ÅOP, afdragsstørrelse og muligheden for at betale ud før tid, kan du begynde at kigge dig om efter det bedste forbrugslån. Men hvad er det? Det afhænger 100% af dig og dine behov. Fælles for alle online lån er, at de foregår hurtigt og elektronisk, uden at du behøve redegøre for brugen af pengene, og uden at du behøver stille sikkerhed.

Det betyder, at det bedste lån for dig er det lån, der har:

• Den beløbsstørrelse du skal bruge
• En afdragsstørrelse, der er realistisk
• Den lavest mulige procent i ÅOP

Beløbsstørrelsen på online lån varierer fra få tusinde helt op til en halv million kroner. Det kan være fristende at låne mest muligt, når du nu ikke behøver at forklare, hvad pengene skal bruges til – men husk de skal også betales tilbage igen.

En afdragsstørrelse, som du realistisk set har råd til betale tilbage hver måned, og en lavest mulig ÅOP er de eneste to andre øvrige faktorer, der kan være med til at afgøre, hvad det bedste online lån er for dig.

Krav til dig som lånere kan være en sidste ting, du bør kigge på, når du søger efter det bedste lån for dig. Hvis du eksempelvis ikke har dansk statsborgerskab eller står registeret i RKI, begrænses lånemulighederne – men de findes, det er blot et spørgsmål om at vælge låneudbydere, der er villige til at se bort fra disse to standardkrav.