Det kan virke uoverskueligt at finde hoved og hale i de adskillige mobilabonnementer, der findes. Der er desuden stor forskel på de forskellige, så hvilket mobilabonnement og selskab skal du egentlig vælge? Det undersøger vi nærmere her.

Det er muligt at købe mobil abonnement med masser af mobilinternet, data i udlandet, adgang til musik og serier med mere, mens andre abonnementer til din mobil bare giver dig mulighed for opkald og SMS. Det er dit telefonforbrug og dine behov, du skal have fokus på, inden du binder dig til et abonnement til din mobil.

Har du brug for både streamingtjenester, Spotify, store mængder data i Danmark og når du rejser kan der være penge at spare ved at samle det hele i et abonnement. Flere mobil abonnements udbydere tilbyder nemlig mobilabonnementer som giver adgang til fx Viaplay, mofibo og Spotify og meget andet.

Hvis du har været kunde hos samme teleselskab og haft det samme mobil abonnement over lang tid, kan det være fordelagtigt at tjekke op på den pris, du giver for det. Det er derudover værd at undersøge, om dit mobil abonnement matcher dit forbrug, så du ikke betaler for noget, du ikke bruger.

En fællesnævner for abonnementsudbydere er, at de alle leverer god mobildækning i det meste af DK. Især hvis du opholder dig i de største byer, er der størst chance for, at din dækning på mobilen er stabil. Er du meget uden for de store byer, vil det være fordelagtigt at undersøge de forskellige mobilabonnementsudbyderes dækning, inden du beslutter dig.

Der er nemlig ikke noget, der er mere irriterende end ringe mobil forbindelse. Du kan risikere at misse vigtige opkald.

Benytter du meget mobil bredbånd, er det derudover bare besværligt, når internetforbindelsen ikke er til at regne med, og du af den grund ikke kan arbejde, læse blade, se serier og film, høre musik eller tjekke sociale medier og alt muligt andet.

Hvilken udbyder skal du gå med?

Teleselskaberne Telmore og Yousee afbenytter alle TDCnetværket. Det har den betydning, at du ved disse udbydere af mobilabonnement modtager ens mobildækning ligemeget hvilket af disse mobilselskaber, du vælger. Men abonnementspriserne, kundeservice og udvalget af mobilabonnementer vil variere afhængig af mobilselskab.

Callme, Telenor, Telia og CBB Mobil benytter alle det samme Telia-Telenor-netværk, så her får du også den samme mobil dækning ligemeget hvilket mobilselskab, du vælger.

Hvilket teleselskab du går med er helt din beslutning. Som tidligere nævnt er en fællesnævner for udbyderne af mobil abonnement, at de alle tilbyder stabil mobildækning over det meste af landet. Men det kan være, at du har bedre erfaring med et teleselskab frem for et andet?