bedste bredbånd

Hvad er det bedste bredbånd? Svaret på det spørgsmål afhænger af, hvad du har behov for. Ud fra en objektiv betragtning er fiberbredbånd den bedste bredbåndsløsning, men dels er det stadig ikke alle danskere, der har adgang til fibernettet, dels er det heller ikke alle, der reelt har brug for fiberbredbånd.

For at få det bedste bredbånd må du derfor først tjekke hvilke typer bredbånd, du rent faktisk kan få, der hvor du bor. Har du mulighed for at få fiberbredbånd? Hvis ikke, hvilke andre muligheder er der? Via Tv-kabel (coax) eller telefonkabel (DSL) eller måske trådløst bredbånd via en mast? Du kan tjekke hvilket bredbånd der udbydes på din adresse på hjemmesiden Bredbånd.dk

Når du har fundet de tilgængelige muligheder for bredbåndsforbindelser, må du dernæst kende dine behov i forhold til internettet. Hvad bruger du internettet til? Det lyder måske som et fjollet spørgsmål, men det drejer sig i bund og grund om hvor høj hastighed, du behøver, når du navigerer online.

Nogle mennesker er seriøse gamere, måske endda del af en familie på fire personer, der hver især gamer, streamer film, arbejder hjemmefra og så videre. I den slags tilfælde er det nødvendigt med meget høj og stabil hastighed på bredbåndsforbindelsen. Her er fibernettet bedst, men andre løsninger kan også fungere.

Andre mennesker har anderledes behov. Måske du bor alene og kan nøjes med at sende e-mails, tjekke Facebook, læse avis og den slags, når du er online. I den situation har du ikke brug for en superhurtig bredbåndsforbindelse, og der er ikke grund til, du skal betale for hastighed, du alligevel ikke bruger.

Prisen på bredbåndsforbindelser følger temmelig nøje hastigheden på den valgte forbindelse. Jo højere hastighed, jo højere pris. Dette er generelt uafhængigt af typen af forbindelse, altså om det er fiber, coax, DSL eller trådløst. Høj hastighed koster. Har du brug for høj hastighed? Hvad med download og upload?

Hvad bruger du mest dit internet til?

De fleste af os er tilfredse med høj hastighed for download, fordi vi bruger internettet mest til at hente ting, altså film, aviser, e-mails og så videre. Men stadig flere mennesker arbejder hjemmefra og har måske brug for at uploade store filer, for eksempel fotos til en webshop og den slags. Her bliver upload interessant.

For at få høj hastighed på både download og upload er fibernettet igen forud. De fleste fiberforbindelser tilbyder samme høje hastighed for både down- og upload. Hvis du ikke kan få fiberbredbånd, der hvor du bor, er Tv-kablet som regel det næstbedste. I boligforeninger er der tit tilbud på bredbånd via coax.

Trådløst bredbånd har også sine fordele, ja endda charme. Især fordi du kan tage bredbåndsforbindelsen med dig. De andre forbindelser kræver et kabel, men med trådløst bredbånd kan du for eksempel tage i sommerhus og have internettet med dig. Tager du meget omkring, eller opholder du dig mest derhjemme?

Som du kan se, afhænger dit valg af bredbånd af, hvilke behov du har. Kend dit behov for hastighed, også i forhold til down- og upload, i forhold til mobilitet. Undersøg dertil, hvilke muligheder for bredbånd der er, hvor du bor. Sammenlign derefter udbyderne for at finde det bedste tilbud. På den måde får du det bedste bredbånd. Den bedste tilgængelige løsning i forhold til dine behov, til den lavest mulige pris.